Op zoek naar de beste incasso diensten?

Incasso

Zoek dan niet verder. Bij Open Legal Advocaten kun jij immers met je incasso terecht. En dit ongeacht de omvang. Reeds jarenlang vormen wij de ideale incassopartner voor tal van bedrijven. Met een gemiddelde successcore van 91% zorgen wij ervoor dat je debiteur snel je vordering voldoet. Onze advocaten hebben namelijk het voordeel dat zij alle juridische middelen kunnen inzetten. Je debiteur is zich hiervan bewust. Tegelijkertijd gaan wij steeds op een respectvolle en professionele wijze te werk. Deze aanpak leidt tot het maximale resultaat!

Buitengerechtelijke incasso

Natuurlijk proberen onze advocaten in eerste instantie je vordering buitengerechtelijk te incasseren. Wij versturen een of meerdere sommatiebrieven naar je debiteur en nemen telefonisch contact op. Vaak komt reeds hierdoor je debiteur over de brug. Is je debiteur wel bereid maar niet in staat om het openstaand bedrag te voldoen, dan treffen wij een betalingsregeling. Doordat onze incasso specialisten beschikken over goede communicatie skills, komen wij doorgaans snel tot een passende oplossing.

Uniek aan onze werkwijze is dat wij steeds de volledig geïncasseerde hoofdsom aan jou uitkeren. Hiernaast is je debiteur de wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd. Ingeval van een buitengerechtelijke incasso verhalen wij de vergoeding van onze werkzaamheden op jouw debiteur. Betaalt je debiteur met andere woorden niet, dan verdient Open Legal Advocaten zelf niets. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat onze incasso advocaten hun uiterste best zullen doen.

Gerechtelijke incasso

Soms is het nodig om een gerechtelijke incassoprocedure te voeren. Dit is het geval als jouw debiteur je vordering niet uit eigen beweging wil voldoen. Gelukkig kunnen onze advocaten bij alle Nederlandse rechtbanken een gerechtelijk incassotraject aanhangig maken en dit ongeacht de hoogte van jouw vordering. Hierin onderscheiden wij ons van een incassobureau. Ook zijn onze advocaten bevoegd om bepaalde juridische maatregelen te treffen, zoals het leggen van beslagen op bezittingen van je debiteur of het indienen van een faillissementsaanvraag. Deze maatregelen kunnen je debiteur net dat extra zetje geven om jouw vordering te voldoen.

Ingeval van een gerechtelijk incassotraject hanteren wij een gereduceerd uurtarief. In plaats daarvan kunnen wij een voordelige prijsafspraak met je maken. Ook hier geldt dat wij de proceskosten op je debiteur zullen verhalen.

Internationale Incasso

Ben je met je bedrijf internationaal actief? Ook dan bieden wij jou graag onze incassodiensten aan. Een incasso in het buitenland kan complex zijn vanwege afwijkende wettelijke systemen en culturele aspecten. Vanuit onze expertise zijn wij echter ook dan in staat om jouw vordering effectief te innen. Dit door onze goede contacten over de landsgrenzen heen.

Debiteurenbeheer

Naast onze incassodiensten kun je voor een vast maandelijks bedrag succesvol gebruikmaken van onze debiteurenbeheer activiteiten. Dit doen wij niet vanuit Open Legal Advocaten, maar vanuit onze andere organisatie Debiteurendesk. Het debiteurenbeheer kun je zien als een informeel pre-incasso traject. Hierbij vindt het eerste telefonisch contact met je debiteur plaats nadat de betalingstermijn van je factuur is verstreken. Via deze weg vormen onze debiteurenbeheerders het sluitstuk van je organisatie.

Debiteurendesk zorgt niet enkel voor een snelle betaling van het openstaand bedrag, maar verbetert ook de communicatie met je debiteur. Mogelijk gaat er immers iets mis in het communicatieproces of misschien heeft je debiteur wel een klacht en betaalt hij daarom niet. Je kunt Debiteurendesk dan ook inzetten als je eigen klantenservice op afstand. Onderzoek heeft aangetoond dat onze unieke aanpak leidt tot meer tevreden lange termijnrelaties.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. Bekijk ook de voordelen van ons membership

Doe jij veilig zaken?

Word Open Legal member!