ICT en e-commerce

Toenemende digitalisering

De markt digitaliseert enorm snel. Hiernaast bestaat een enorme toename in de elektronische handel oftewel e-commerce. Door deze ontwikkelingen wordt het ICT-recht steeds belangrijker, ook voor jouw bedrijf. Tegenwoordig is het bijna onvermijdelijk geworden dat je binnen je onderneming met dit rechtsgebied te maken krijgt.

E-commerce

Mogelijk ontwikkel je met je bedrijf hard- en softwareproducten of lever je hostingdiensten. Als internetondernemer sluit je in de praktijk tal van overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan Cloudhostingovereenkomsten, licentie-en onderhoudscontracten en Service Level Agreements (SLA’s).

Ook kan het zijn dat je onlineproducten verkoopt via een webshop. In dat geval zal je onder meer te maken krijgen met de Wet koop op afstand, de Cookiewet en het consumentenrecht.

ICT

Op ICT-gebied begeleiden wij je graag bij het opstellen en toetsen van IT-contracten en adviseren wij bij onderwerpen als e-commerce, internetrecht en de koop op afstand. Waar nodig voeren wij gerechtelijke procedures over IT-geschillen, bijvoorbeeld wanneer sprake is van gebrekkige automatiseringsprojecten of slecht functionerende software binnen je bedrijf.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. Bekijk ook de voordelen van ons membership

Doe jij veilig zaken?

Word Open Legal member!