Onderneming

Juridische vragen

Heb je juridische vragen ten aanzien van je onderneming? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo denken we graag met je mee over de ideale rechtsvorm, zoals de eenmanszaak, VOF, stichting, B.V. of coöperatie. Of over de bedrijfsstructuur die het best past bij je zakelijke activiteiten, zoals de oprichting van een holding of stichting administratiekantoor. Ook leggen wij je uit hoe jij je kunt beschermen tegen bestuurdersaansprakelijkheid, waarom het in jouw geval wel of niet beter is om met aandelen te werken of welke rechten je hebt als bestuurder of certificaathouder.

Veelzijdige kennis

Samen met jou bekijken we de juiste bedrijfsformule en strategie. Mogelijk wil je werken op basis van een franchiseformule of denk je eraan handelsagenten in te zetten. Misschien is het voor jouw dienst of product handig om bepaalde distributiekanalen in te richten. Of levert het je voordelen op om licenties uit te geven. Loop je aan tegen interne conflicten met je medeaandeelhouder, collega bestuurder of de Raad van Commissarissen? Gooit de Ondernemingsraad roet in het eten? In dat geval treden wij bemiddelend voor je op. Of we voeren een geschillenprocedure voor je bij de rechtbank, dan wel een enquêteprocedure via de Ondernemerskamer. Het kan zijn dat je eraan denkt met je bedrijf te gaan fuseren of deze te splitsen. Of misschien wil je wel de bedrijfsactiviteiten staken. Mogelijk stevent je onderneming af op een faillissement, ben je in gesprek met een potentiële koper of overweeg je zelf een overname. Gelukkig hebben wij voor al deze onderwerpen de juiste kennis in huis.

Allround sparringpartner

Van startende ondernemingen en MKB-bedrijven tot grote organisaties; onze specialisten weten er raad mee. Steeds vaker treden wij voor hen op als allround juridisch sparringpartner of als huisadvocaat. Waar nodig werken wij nauw samen met specialisten op aangrenzende gebieden, zoals een accountant, fiscalist of notaris. Door onze korte lijnen kunnen wij snel schakelen.

Nieuwe franchise wetgeving

Sinds 1 januari 2021 is de nieuwe franchisewetgeving in werking getreden. Dit heeft zowel gevolgen voor franchisegevers en hun franchiseorganisatie, maar ook voor de franchisenemer. In de onderstaande video leggen wij uit wat er precies voor jou is veranderd.

Video afspelen

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. Bekijk ook de voordelen van ons membership

Doe jij veilig zaken?

Word Open Legal member!