Vastgoed en huur

Goede afspraken

Op enig moment krijg je als ondernemer met onroerend goed te maken. Hetzij maak je de keuze om een bedrijfspand te huren, hetzij ben je voornemens om (al dan niet via je holdingmaatschappij) een pand in eigendom te verwerven. Mogelijk behoort het verhuren of verkopen van vastgoed tot je eigen bedrijfsactiviteiten. In elk scenario is het van belang om de juridische aspecten goed te regelen en uiteraard ondersteunen wij je hierin graag.

Wij helpen je met het screenen en opstellen van allerhande (ver)huur- en (ver)koopcontracten, algemene verhuurvoorwaarden, bemiddelingscontracten en onderhoudsovereenkomsten. Ook kunnen wij je bedrijf van dienst zijn met het oog op de juridische aspecten rondom renovatieprocessen, huurprijs-, overlast-, schade- en uitzettingsprocedures en het beëindigen van de huurrelatie.

Voorkom aansprakelijkheid

Juist op dit terrein komt de aansprakelijkheidsvraag meer dan eens om de hoek kijken. Denk aan de aansprakelijkheid voor zichtbare en verborgen gebreken. Ook kan er sprake zijn van gemaakte fouten aan de zijde van de makelaar of de notaris tijdens het begeleidingsproces. Bijvoorbeeld wanneer deze zijn zorgplicht heeft geschonden of onjuiste mededelingen heeft gedaan. In dat geval treden onze specialisten voor je op.

Incasso

Heb je als verhuurder te kampen met laattijdige betalingen? Onze incassospecialisten zorgen ervoor dat je huurder spoedig tot betaling overgaat. Meer dan eens leidt onze inschakeling tot een verbetering in het betalingsgedrag.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. Bekijk ook de voordelen van ons membership

Doe jij veilig zaken?

Word Open Legal member!