Kosten advocaat

Kosten advocaat

Advocaten staan doorgaans niet bekend om de voorspelbaarheid van hun kosten. Het komt vaak voor dat cliënten geen duidelijke of goede inschatting van de verwachte kosten krijgen, er zijn namelijk maar weinig advocaten die dat aandurven. Bij ons is dat echter niet het geval. Wij van Open Legal Advocaten staan namelijk voor transparantie én duidelijkheid. Wil jij meer informatie over onze prijzen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Vaste prijs

Bij onze advocaten tref je slechts één vast uurtarief. Vervolgens wordt de tijd die aan jouw zaak wordt besteed, overzichtelijk genoteerd binnen onze gedetailleerde urenspecificatie. Zo zorgen wij voor de beloofde transparantie en duidelijkheid. Hierdoor weet jij zeker dat je nooit te veel betaalt.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een vaste prijs, denken we graag met je mee. Onder het genot van een kop koffie bespreken wij graag samen de mogelijkheden.

Geen kantoorkosten

Voor vele advocatenkantoren schijnt het de normaalste zaak van de wereld te zijn: een toeslag verrekenen voor kosten die gepaard gaan met verscheidene werkzaamheden op kantoor. Echter vinden wij het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Daarom gaan wij efficiënt te werk en kennen wij geen aanvullende kantoorkosten. Ook niet in de vorm van hogere uurtarieven.

Bijkomende btw kosten

De vaste prijs van onze advocaat is standaard, tenzij uitdrukkelijk anders afgesproken, exclusief het toepasselijk BTW-tarief. Dit tarief bedraagt momenteel 21% en zal uiteindelijk, in tegenstelling tot kantoorkosten, wel mee verrekend worden. Dit vertellen we je uiteraard graag op voorhand en niet in de kleine lettertjes. 

Gunstige kosten voor ondernemers

Het ondersteunen van ambitieuze ondernemers is één van onze favoriete bezigheden. We werken graag als sparringpartner voor bedrijven en organisaties, om samen risico’s en hobbels voor hen weg te nemen. Om deze reden hebben wij de succesvolle Legal In A Box formule ontwikkeld. Bij deelname aan de formule krijg je niet alleen korting op het standaard uurtarief bij losse opdrachten, maar er zitten ook andere extra’s aan verbonden.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Bij enkele gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Hierbij levert de overheid financiële bijstand, in de vorm van een subsidie in advocaat kosten, aan burgers die de kosten voor een advocaat niet zelf kunnen betalen. De toekenning en administratie van de gesubsidieerde rechtsbijstand wordt door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) uitgevoerd.

Of je recht hebt op de rechtsbijstand hangt van je inkomen en vermogen af. Als je te veel verdient of een te hoog financieel vermogen bezit, heb je hier geen recht op. Hoe hoog je inkomen mag zijn, wordt ieder jaar door het RvR geïndexeerd. De actuele grens van het inkomen kun je terugvinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Je inkomen wordt altijd door de RvR bij de Belastingdienst opgevraagd. Zij bepalen vervolgens of je wel of geen recht hebt op de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Open Legal Advocaten doet het anders

Wij doen het anders dan anderen. Dat is niet alleen terug te zien in onze manier van werken, waarbij toegankelijkheid, creativiteit en gedrevenheid hoog in het vaandel staan. Maar zeker ook in onze prijs, expertise in vastgoed, privacy en meer. Hierbij staan transparantie en duidelijkheid absoluut centraal. Zo zorgen wij er dus voor dat je als cliënt niet voor verrassingen komt te staan. Benieuwd naar meer informatie? Kom gerust een keer langs bij ons op locatie, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.